O nama

Veslački klub Jarun osnovali smo 1990. godine, no u jeku ratnih razaranja i poratnih godina konsolidiranja društveno-ekonomskih prilika unutar države, nismo bili u mogućnosti razvijati naš klub u željenom pravcu. Tako je prvih dvanaestak godina naš klub časno predstavljala malena grupa veslačkih entuzijasta-veterana, predvođena idejnim osnivačem, legendom hrvatskog veslanja i dugogodišnjim predsjednikom našeg kluba, gospodinom Julijem Borošom – Jumbom. Svojim djelovanjem, tijekom spomenutog razdoblja, znatno su doprinijeli razvoju i popularizaciji veslačkog sporta. Ostvarili su značajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima, svjetskim prvenstvima i olimpijskim igrama za veterane, a iskazali su se i kao izvrsni organizatori međunarodnih veslačkih regata i drugih sportskih manifestacija.

U rujnu 2002. godine pokrenuli smo razvojne programe rekreacijsko-natjecateljskog veslanja svih kategorija i uzrasta. U kratkom periodu uz stručan i profesionalan tim (tri trenera, liječnika i psihologa) u našem klubu je po prvi puta zaživjela škola veslanja sa pripadajućim mlađim natjecateljskim kategorijama i rekreacijom svih uzrasta.

Kruna višegodišnjeg rada je treće mjesto u Europi, koje su ostvarili naši veslači Marko Križmančić i Tin Nemčić, 2013 u Minsku-Bjelorusija. Naravno da je to vrh sante koja u svojim temeljima ima čvrstu i brojnu školu veslanja, a na vrhu su natjecatelji koji su aktualni prvaci Hrvatske u osmercu za juniore i ukupni pobjednici u kategoriji juniori.

Zanimljivo je spomenuti da organiziramo već 11 godina i rekreaciju za roditelje djece koja treniraju u našem klubu.

Svake godine nudimo izuzetno uspješne i atraktivne programe, poput ljetovanja, zimovanja, kampova, te jednodnevnih i višednevnih izleta po čitavoj Hrvatskoj.

Tradicionalno svake godine organiziramo Međunarodnu veslačku JUMBO regatu koja se profilirala u jedno od većih domaćih veslačkih natjecanja. U goste nam dolaze veslači iz susjednih država, a dragi gosti su nam i veslači iz Švicarske, Austrije, Bugarske i Turske.

Danas smo respektabilni veslački klub koji uz stručno vodstvo i natjecateljski dio svojom ponudom i uslugom udovoljava zahtjevima svih zainteresiranih skupina. Potvrda da u tome i uspijevamo jest brojno i zadovoljno članstvo koje se iz dana u dan povećava.